Larnaka Kypros ja Ateena Kreikka

by Miia Nikunen
Miia Nikunen

Miia Nikunen

Kypros

Kello soittaa 3.30 ja taksi tilattu 4.00 kohti lentokenttää. Yöunet jääneet vähille pidemmän työputken takia jo ennen matkaa. Saa nähdä mitä tästäkin reissusta tulee..?

Helsinki-vantaalla etsin checkinnin ja siellän se porukka koittaa chekata itse koneilla itselleen lippuja, mennä self baggage dropiin. Kyllähän siinä useampi joutu pyytämään henkilökunnalta apua miten tagit tulee kiinnittää yms..liekö sit loppupeleissä nopeampaa kuin virkaklijan tekemänä..ehkä myöhemmin kun ihmiset tottuvat niitä käyttämään..

Vihdoin tosta selvitty ja etsin lähimmän portteja olevan loungen aamupalaa varten, kenttä hiljainen kun kaupatkin kiinni. Loungessa sain olla ainoana asiakkaana. Ihanuutta, kaikki herkut vaan mulle?

Royal plaza lounge

6.10 alkaa boarding ja busseilla kohti konettaJa kone lähtee ajoissa mikä on ihme jos vertaa viimeisiä lentoja kuukauden sisällä niin kaikki lähteneet myöhässä.

Larnaka

Vihdoin kone laskeutuu Larnakaan. Olin ollut aikaisemmin täällä samalla kentällä mutta mielestäni ei näytä tutulta, varmaan johtuu vähäisten yöunien takia?

Minulla Larnakassa kuvaukset tutun omalle vaate brändille. Tulen ulos tullin jälkeen ja odotan innolla näkeväni tuttuja kentällä vastassa..ei näy ketään..mietin ovatko juuttuneet ruuhkaan tai nukkuneet pommiin..Odotan kentällä ja yritän soittaa, laittaa viestii..kunaan ei vastaa..vihdoin tunnin odottelun jälkeen saan viestin että on jotain ongelmia että voitko ottaa taxin hotellille.

Hotelli on söpö pieni pehehotelli jossa super ihanat respa tytöt jotka ottavat minut iloisesti vastaan. Menen poolille odottamaan huoneeseen pääsyä joka on vasta 14.00..

Perhehotelli kyproksella Larnakassa

Olen ollut kovassa flunssassa edellisen viikon ja altaalla huomaan että flunssa hävinnyt..mikä helposti vihdoin. Muistin mikä minun lemppari juoma olikaan ulkomailla..fresh lemonade..on muuten niin taivaallisen hyvää ja saan vielä jättituopin?☀️

Fres lemonade

Poolipäivän jälkeen onkin kova nälkä ja menen niin ihanaan rannalla sijaitsevaan sushi paikkaan syömään. Tulee tilattua todellinen sushi överi mutta niiiiiin hyvää..

LushLush Larnaka

Seuraava päivä jatkuikin vähän samalla tyylillä aurinkoa palvoen, fredh lemonadeja juoden..päädyin myös kaupungin parhaaseen fresh lemonade paikkaan ja aivan ihanaan kreikka taverna ravintolaan syömään..tilasin seafood platterin mikä muuten oli niin hyvää..se myös houkutteli pikku kavereita seuraksi..

Fres lemonade Larnaka

ja tämäkin ilta päättyi Re.Buke ravintolaan Sushille rannalle.

Re.Buke Larnaka

Suru uutinen valtasi kun kreikan uutisissa oli että juuri tämän kenen tämä kuvattava mallisto on, veli oli kuollut auto onnettomuudessa.

Ayia Napa

Ayia Napa

Tiistaina tuli nähtyä myös Ayia Napa uudelleen. Olen myös siellä käynyt aiemmin muutama vuosi sitten. Ayia Napassa löyty ihanan kirkas puhdas ranta ja vesi johon teki mieli heti pulahtaa..tosin se oli jäätävän kulmää sillä lämpimät kelit olivat vallinneet täällä vasta pari viikkoa. Siellä oli ihana viettää päivä ja illalla takaisin Larnakaan ja hotellin vaihto.

Keskiviikkona kun sain silmät sain auki ei minulla ollu vielä mitään tietoa että olisin tunnin päästä jo kentällä ja matkalla kohti Ateenaa. Täällä kaikki tapahtuu niin nopeasti. Sain puhelun että kuvaamme Kinetalla torstaina ja minut otetaan Ateenasta kyytiin ja ajetaan jo illalla valmiiksi.

Siinä sitä sitten oltiin koneessa matkalla Atenaan..

Ateena

Siellä tuttu näky oli vastassa. Ihanaa..olemme tehneet ennenkin yhteistyötä ja kuvanneet kreikkalaisen Helenan mallistoa käsintehtyjä uikkareita ja hää- ja juhla-asuja sekä kuvanneet Espresso lehteen haastatteluun kuvia.Tällä kertaa oli saksalaista mallistoa jota kuvasimme.

Kävimme myös ennen kinetaa Loutrakissa ja Korintin kanaalilla ennen Kineta Beachiä.

Loutraki, korintin kanaali ja kineta

Torstaina kuvasimme koko päivän vaikeissakin olosuhteissa ja tuli taas kivaa jälkeä. Päivän jälkeen olin kyllä aika poikki ja polvet ruhjeilla.

Miia Nikunen, Kineta beach Miia Nikunen, Kineta, greeceMiia Nikunen, Kineta Greece

Illalla ajoimme Atenaan ja menin suomalaisen ystävän luokse kyläilemään jossa myös toinen suomalainen ystäväni myös jo odotti.

Siinä korkkasimme viinin ja juttelimme pitkään kaikki kuulumiset..tyttöjen laatuaikaa.

Ja kävimme hetken myös Live musiikki paikassa jota kutsutaan kreikassa Bouzukiaksi.

Seuraava päivä olikin lomaa ja rantaa..kävin lemppari rannalla ekaksi aamupalalla ja sitten toiselle rantsulle auringon ottoon, tosin keli ei tänä päivänä meitä suosinut sillä tuli muutama pisarakin..rannan jälkeen piti vielä käydä kenkä ostoksilla iltaa varten.

Astir Beach, Athens, Miia Nikunen

Ilta menikin kavereiden kanssa kivalla clubille ja ajoissa kotiin.

Lauantai oli vaan rantapäivä ja tilasin itselleni sushia kämpille.

Akanthus Beach, Miia Nikunen

Sunnuntaina beachiä ja konsertti suomalaisen ystäväni kanssa. Kävimme tapaamassa myös laulajaa keikan jälkeen ja vaihdoimme pitkästä aikaa kunnolla kuulumiset.

Nikos Vertis, Miia Nikunen

Maanantaina olikin vaan rantaa ja viime hetken ostokset ja tiistaina kotiin lähtö.

Miia Nikunen

Vikana päivänä aina tulee haikee olo lähteä kun aina tuntuu että aika loppuu kesken.

Kaikkinensa oli taas ikimuistoinen reissu. Seuraavaksi Espanja..

You may also like

Leave a Comment